Hakkımızda

Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur ve 1993–1999 tarihleri arasında Anıtpark Yerleşkesi’nde, 1999–2007 tarihleri arasında Vinsan Yerleşkesi’nde öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Daha sonra, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 2007-2008 öğretim yılında fakültenin bazı bölümleri ile birlikte Umuttepe Yerleşkesi’ne taşınmıştır. Jeoloji mühendisliği bölümü bu gün, yaklaşık 2500 m2’lik kapalı alanı ile 5 derslik, 5 laboratuar vd çalışma alanlarına sahiptir.

Bölümümüz, halen 4 Profesör, 3 Doçent, 6 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 8 Araştırma Görevlisi ile öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüz öğretim üyeleri tarafından birçok bilimsel araştırma projesi sürdürülmektedir. Bu proje sonuçları uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmıştır.