Haberler

İzmit BİLSEM biyoloji proje öğrencileri toprak numunelerinde ağır metal analizi konulu çalışmaları kapsamında, bölümümüz Analitik Jeokimya Laboratuvarında düzenlenen uygulamalı eğitime katıldı.

Öğrencilere öncelikle, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı başkanı hocamız Prof.Dr. İrfan YOLCUBAL tarafından, laboratuvarımızda bulunan tüm cihazlar tanıtılmış, yapılan analizler konusunda bilgi aktarılmış, ardından toprak numunelerinde ağır metal analizi hususunda örnek hazırlama, çözelti haline getirme ve analiz etme süreçleriyle ilgili olarak teorik eğitim verilmiştir. Bu eğitimi takiben öğrenciler, projeleri kapsamında araziden topladıkları toprak numunelerinin öğütme ve çözme işlemlerini bölümümüz araştırma görevlilerinden Ahmet Şener'in kontrolünde bizzat kendileri yaparak ilgili numuneleri analize hazır hale getirmişlerdir. Analize hazır hale getirilen numuneler laboratuvarımız bünyesindeki kütle spektrometresi (ICP-MS) cihazı ile analiz edilerek, öğrencilerin projeleri kapsamında ihtiyaç duydukları ağır metal içerikleri belirlenmiş ve kendileri ile paylaşılmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar diler, yer bilimlerine olan ilgilerinin artarak devam etmesini temenni ederiz.